zondag 17 juli 2011

Een dagje naar het strand

Ooit las Ed voor zijn boekenlijst 'Een dagje naar het strand' van de onlangs overleden Heere Heeresma. Het was zo'n lekker dun boekje, daar werd het dan ook op geselecteerd. Dat het 107 bladzijden tellende verhaal echter nog steeds bij hem is blijven hangen, betekent dat het ondanks zijn geringe omvang, een indrukwekkend epistel was. Enfin, veel woorden om Ed's volgende memorabele een-dagje-naar-het-strand-ervaring voor u in te leiden.
Afgelopen zaterdag togen wij met vrienden en vriendinnen, allen medewerkers van Yi Ha's bedrijf, naar één van de stranden bij Shenzhen. Onderweg moest er natuurlijk eerst worden gegeten. No No - met computerspelletje - buikt even uit tegen Ed's buik.
San San verwart de aanwezige mannen met haar kuise hoofddoek en de tegenstrijdige, niets verhullende blote schouder.
Een heerlijk gezin - naast Shu's familie misschien wel Ed's lievelings-Chinezen: Michelle, haar man Ah Hoi en zoon No No.
Meisje met zwembandje.
Zwaaiend meisje met zwembandje.
Bij het zien van zoveel Chinese schonen wurmt een van onze vrienden zijn nét effe te ruime zwemband in een opblaasbare zwemband. Maar het mocht niet baten, de dames druipen af, ondanks zijn steelse blik en über mannelijke zwemband.
De huurzwembanden zijn overigens niet alleen voor de lol. Ze blijken vaak uiterste noodzaak aangezien veel Chinezen niet kunnen zwemmen. Ter illustratie: van de twaalf met ons meereizende vrienden kunnen slechts vier het hoofd letterlijk boven water houden.
Tussen de regenbuien door moesten deze drie lekkere wijven met hun zwemband in de branding op de foto.
U denkt een schattig klein meisje met strandscheppen en zandvormpjes te zien op de foto. Niets bleek minder waar.
Want deze, als boer met kiespijn lachende strandbezoeker moest namelijk met spoed door madame - de dochter van een van onze reisgezellen - worden uitgegraven.
Ondanks de regenbuien was het aangenaam toeven onder de gehuurde partytent. Het was al met al - geheel in strijd met Heere Heeresma's versie van 'Een dagje naar het strand' - een heugelijke dag.

1 opmerking:

  1. Ouderwets gezellig, 't zou een badplaats aan de Noordzeekust kunnen zijn. Katwijk bijvoorbeeld. Bij deze taferelen denk ik zo, daar kan toch geen 4 sterren hotel tegenop, dit is het echte leven, enerverend! 'k Ben blij dat daar veel gelachen wordt, met mensen/vrienden van alle leeftijden zo bij elkaar! Op de kustblauwe Hartmanstoelen en alle vrouwelijke en mannelijke schoonheden bij elkaar is het een knusse vriendenclan!
    'k Ben heel blij dat het met jullie zo goed gaat, have fun!

    BeantwoordenVerwijderen