donderdag 7 juli 2011

Oerol

Oerol, was dat niet al heel lang geleden? Yep, het evenement vond plaats van 17 tot 26 juni jongstleden. Op uitnodiging van onze vrienden Rick en Ingrid reisden we af naar het mooie Terschelling voor het laatste weekend van het festival. Ingrid doet jaarlijks vrijwilligerswerk tijdens de eerste week van het festival, waardoor ze de ins en outs van Oerol volledig in de vingers heeft. Dat resulteerde voor ons in een extreem relaxt weekend. We hoefden slechts het tentje van Ed's pa op te zetten op het veldje voor vrijwilligers en de rest was geregeld: fietsen, voorstellingen, fijne eetgelegenheden en wat dies meer zei.
Al was dat opzetten van het tentje ingewikkeld genoeg voor onze stripheld.
Kijk dan wat een heerlijke blije eikels. Over links komt Rick en Ingrid keihard op de rechter.
Dit was de vrijdag. Een prachtige dag vol zon en typisch Hollandsche wolken.
Rick haalde nog wat grilled cheese nachos voor bij het bier of de wijn en het leven was mooi op het festivalterrein.
The day after the night before. Op de druilerige zaterdagochtend waren we vroeg op voor de verzorging van een ontbijt aan de tent. Partypoopers als we waren, waren we vrijdagavond vroeg onder de wol gegaan. Domweg moe van alle voorafgaande afspraken en het geren en gevlieg sinds we in Nederland aangekomen waren. Na wat rammelen aan de tent werden we binnen genodigd met onze ovenverse bollen en heerlijke smeersels.
Fotomomentje natuurlijk; aan het ontbijt in de voortent van Rick en Ingrid. De rest van de zaterdag slaan we fotografisch over, want we hadden ons onderwaterhuis voor de camera niet mee. De zaterdag kan samengevat worden met de steekwoorden: (mot)regen, fietsen, fijne vrienden, top voorstelling van naakte acteurs en deprimerend stuk dat sommigen noopt flauw te vallen.Door dus naar de stralende zondag. Shu zoekt tussen 1,7 miljoen fietsen de hare alvorens we vertrekken naar de volgende voorstelling.
Ingrid lijkt ietwat bedenkelijk te kijken, maar dat is de zon waarvoor ze haar ogen toeknijpt.
Ing en Shu wandelen door wat een bos lijkt te zijn, het is echter de geniale voorstelling van de Vereniging Natuurmomenten.
De vereniging stelt zich tot doel de waardering van natuur te verhogen. Dit doet zij enerzijds door de ervaring van natuurschoon te intensiveren en verbeteren, en anderzijds door de natuur zélf te verbeteren.
Met andere woorden: maak die suffe natuur interactief en modern, het valt immers tegenwoordig onder het ministerie van Economische zaken.
Boomleunstoelen waarin men volledig tot rust kan komen.
Zo hoor je tenminste eens een keer écht de geluiden van het bos.
Volledig geïnspireerd door het verhaal van de Vereniging Natuurmomenten verwachtte Ed dat dit schaap op niveau met hem zou kunnen communiceren.
Maar deze jongen zag geen heil in een colloqium met een dergelijk creatuur en verkoos zijn eigen weg.
Gelukkig had Ed nog wat aanspraak van zijn zeer goede vriend Rick. Kortom: een top weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten