donderdag 8 maart 2012

Avond in Selimpur

Zo af en toe worden we tijdens onze reis verrast door een intense goedheid. We komen het over het algemeen tegen bij mensen die onder zeer erbarmelijke omstandigheden moeten zien te overleven. Het roert, verwarmt en inspireert.
Die inspiratie deed Ed er toe overgaan om zijn camera maar weer uit zijn tas te pulken om wat plaatjes te schieten van een avond in Selimpur.
Een moment van herkenning in deze, ons totaal onbekende wereld: een fiets onder een lantaarnpaal.
Tijdens onze rondgang door de buurt waren we eerder die dag al gevraagd om langs te komen bij een van de bewoners van een huisje langs het spoor.
In aller ijl werden de mooiste kopjes en schoteltjes van de buurt opgetrommeld en terwijl we luisterden naar de verhalen van onze gastheer werd ons heerlijke thee met koekjes geserveerd.
De gastvrouw en de gastheer. Ze vertelden dat ze studeren aan de Fine Art Academy. Ons inziens zijn hun twee voornaamste inspiratoren hun diep gewortelde trots en hun onaflatende volharding.

1 opmerking:

  1. Wat een dappere mensen, als je in deze omgeving moet wonen zou je denken dat je er binnen de kortst mogelijke tijd depressief van zou worden! Maar nee hoor, zij gaan naar de Fine Art Academy, wonderlijk hoe sterk mensen kunnen zijn!

    Respect en bewondering voel je dan in je hart, deze mensen hebben een doel en zij zullen er alles aan doen om dat doel te behalen!

    BeantwoordenVerwijderen