donderdag 8 maart 2012

Kalikapur road, Selimpur

Ook wij vergissen ons wel eens in het bepalen van het handigste tijdstip van reizen. Vergezeld door twee lokale gidsen en een vertaler, konden we ons maar ternauwernood een weg banen in Kolkata's openbaar vervoer. We hadden kunnen weten dat er enorme mensenmassa's op de been zouden zijn op de vooravond van Holi.
Na een beknellende reis in overvolle treinen, waaraan menigeen zich aan zijn vingernagels had vastgeklemd, kwamen we aan op plaats van bestemming: Kalikapur road in de wijk Selimpur. Er wonen 800 mensen in de sloppenwijk, die direct naast het spoor ligt.
Bij het zien van de medewerkers van Crazy Wanderers, maar vooral bij het zien van een grote blanke reus, staakten de jongens direct hun partijtje voetbal.
Rajat - onze vertaler, verstopt achter zijn zonnenbril - was bijna overbodig. Met haar armgezwaai, rare dierengeluiden en gekke bekken wist Shu de kids al snel voor zich te winnen.
Hoe weinig de mensen ook hebben, ze nodigden ons zeer gastvrij uit in hun woning. De jongedame links in beeld laat trots het altaar zien waar de goden worden vereerd. Ongeacht de omvang van een woning: deze plek voor contemplatie ontbreekt in geen enkel huis.
De ervaring om voor heel even in het leven van deze mensen te mogen kijken is hartverwarmend. Voor altijd herinneren we deze lieve schat die van blijdschap maar niet kon ophouden met lachen en springen.

1 opmerking:

  1. Mensen zijn kleurrijk en aan elkaar gelijk, samen één worden met de natuur, het voorjaarsfeest Holi is een vrolijke happening!
    Hier in Den Haag worden de mensen s'morgens eerst begroet met ijswater om lekker fris de dag te beginnen, ik ben benieuwd naar jullie ervaring!

    Wat hebben wij toch allemaal met elkaar gemeen, vrolijk Pasen, gekleurde eieren, gele narcissen, veel kleurige hiacinten het lijkt veel op elkaar! Alleen moeten wij nog even wachten, april de maand van de verjaardag van Ed, dan zullen wij Pasen vieren.

    Uiteindelijk wordt alles één al alle kleuren te samen komen, vele culturen, mensen met allerlei talenten eens komt alles goed!

    BeantwoordenVerwijderen