zondag 11 maart 2012

Baruipur Station Colony

De twee dagen van uitbundige en zeer kleurrijke Holi viering hebben al weer plaatsgemaakt voor het dagelijkse leven in Kolkata. Back to business. We reisden af naar het meest zuidelijke gedeelte van de stad. Ons eerste bezoek was aan de wijk Baruipur Station Colony.
In deze sloppenwijk langs het spoor leven zo'n 200 mensen in 45 zelf gefabriceerde woningen. Meer dan de helft van de populatie bestaat uit kinderen.
Terwijl de kinderen voor de camera hun witte tanden blootlachen, toont Ed zijn aanzienlijke blanke buik. Het is ongelooflijk hoe snel de kinderen zich op hun gemak voelen voor de camera.
De verhalen die we horen wanneer we door de wijk lopen, zijn stuk voor stuk hartverscheurend.
De dame rechts in beeld is moeder van vijf kinderen, waarvan er drie naar school kunnen gaan. Voor de andere twee kinderen is geen geld voor scholing.
Hoe hard het leven voor deze mensen ook is, alle kinderen zijn spontaan en vooral ook zeer ontwapenend.

1 opmerking:

  1. Heel ontroerend, om een traantje bij weg te pinken, jullie hebben het met eigen ogen gezien en beleefd! Wat een indruk zal dat bij je achterlaten!

    Hier moet je heel sterk voor zijn, je zou zo graag verandering in het leven van deze mensen willen aanbrengen, alles met blijmoedige spirit! Love!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen