zondag 11 maart 2012

Khristala

Een tweede sloppenwijk in het diepe zuiden van Kolkata, die wij bezochten is genaamd Khristala. De ongeveer 1.500 bewoners van deze wijk wonen voornamelijk in kleine lemen onderkomens. Ook hier werden we weer hartelijk begroet door de kids, die ons met alle liefde rondleidden door hun leven.
Door de hevige regens beschadigen tijdens het regenseizoen veel van de huizen en gaat menig onderkomen verloren. Veel woningen moeten na de moesson weer volledig worden opgebouwd.
Dit is trouwens wat telkens gebeurt wanneer we ergens op stap zijn: mensen komen hun huizen uit en binnen een mum van tijd is het een drukte van belang.
De naam van de wijk 'Khristala' verwijst overigens naar de enorme 100+ jaar oude Khristala-boom, waaronder een aantal huizen is gebouwd.
Het begrip 'hartsvriendinnen' blijkt maar weer eens universeel.
Het begrip 'snoepie' overigens ook.Geleerde levensles: geef elke dag kleur aan je bestaan.
Overal waar we komen zien we telkens weer die nieuwsgierige donkere ogen en die verlegen glimlach.
Onze hoop voor d etoekomst is gericht op de vrouwen. Wij zijn er van overtuigd dat betere levensomstandigheden door hun inzet worden geraliseerd.
Onze bezoekjes aan de wijken zijn voor ons gevoel steeds te kort. We hopen snel weer terug te komen in Khristala, dus: wordt vervolgd!

1 opmerking:

  1. Vandaag waren jullie vroeg op al die vriendschaps beelden aan ons te laten zien. Dat kunnen wij waarderen, zo zijn we betrokken, internationaal in een puur bestaan waar overleven met veel humor gepaard gaat.

    Wat zitten de mensen hier nou te zeuren met hun binnenveringsmatras en fysio, kijk eens hoe de mensen moeten leven? Wij zien steeds uit naar het vervolgverhaal!

    Je staande houden in Khristala, b.v. in tijden van de tropische regens, je ziet het voor je één en al blubber! Binnen kortst mogelijke tijd zien de mensen er weer netjes uit, dat is bewonderendswaardig!

    Het was een goede keuze van jullie om hierheen te gaan en de mensen de fotograferen om ons de werkelijkheid te laten zien! Maar wees voorzichtig en zorg goed voor jezelf en je geliefde!

    BeantwoordenVerwijderen