zaterdag 3 maart 2012

Backpacker's beslommeringen

Iedere Aziatische miljoenenstad heeft zijn eigen backpackersstraat: Bangkok's Khao San Road, Manila's Adriatico Street, Jakarta's Jalan Jaksa en Bali's Jalan Poppies Gang I en II. De straten zijn inwisselbaar en kenmerken zich door een overvloed aan slechte guest houses, (Irish) pubs, money changers, banana pancake bakkers, extreem hinderlijke taxichauffeurs ['You wanna go boom-boom?'], touroperators, onverzettelijke bedelaars en hardcore bed bugs.
We verblijven momenteel in Kolkata's versie van de aloude backpacker val: Sudderstreet. Echter niet in Hotel Farhan, want we waren het niet helemaal eens met hun interpretatie van het concept 'Room with window'.
Onze voorkeur gaat uit naar Raj Guest House, waar we - door de tralies voor het raam heen - een prachtig uitzicht hebben op nostalgisch Kolkata.
We hebben hier zelfs een dakterras; een ongekende luxe in het backpackers segment. Nu nog een Hartman tuinsetje en een charmante Chardonnay en we vergeten weldra onze backpaker's beslommeringen en wanen ons weer in weelde.

1 opmerking:

  1. 't Doet mij denken aan Noord Frankrijk, daar zijn ook grouwe wijken, gelukkig is er in India een kleurrijk buitenleven en in je kamer slaap je eigenlijk alleen.

    Op stap mensen, zoek het alledaagse op en laat het leven niet aan je voorbij gaan, wereldwijs worden kost moeite..., het wordt beloond! Afzien, zweten, overleggen en keuze's maken en bij elkaar blijven, dat is van belang!

    Ik zie het voor me, met de vleugels van een zwarte raaf stuur ik jullie kracht en moed toe om het allemaal vol te houden! You can do it!

    BeantwoordenVerwijderen