woensdag 14 maart 2012

Khristala part II

We sloten de blog post 'Khristala' af met de wens snel terug te keren om meer tijd met de mensen door te brengen. Afgelopen dinsdag was het zover. We hobbelden in een lokaal boemeltreintje naar Zuid Kolkata voor wat ontmoetingen met mooie mensen en wat portretfoto's.
We arriveerden rond 14:00 uur in de wijk en troffen er bijna alleen maar vrouwen aan. De meeste mannen werken op dat tijdstip als dagloners.
Veel dames werken in de ochtend bij rijkere gezinnen in de huishouding. In de middag wordt de kleding van het eigen gezin gewassen en uitgehangen.
Gelukkig lijken de meeste Khristala kids naar school te gaan. Alleen de aller jongsten rennen door de wijk.
De kleinsten zijn hier zoals kinderen overal ter wereld zijn: verlegen, maar ook intens nieuwsgierig.
Urban landscape; een restant natuur in een stad met 14 miljoen inwoners.
Het gaat als een lopend vuurtje rond: er is een fotograaf in de wijk. Velen haasten zich weg en binnen een mum van tijd worden de kids in hun beste kloffie voor de lens gehesen.
Ondanks de quasi onverschillige blik vinden de meeste kids het geweldig dat die rare lui uit Holland hen bezoeken.

1 opmerking:

  1. Die ene boom groeit daar tussen alle verdrukking in! Hij is heel mooi, zijn kruin/kroon is wijds, ik hoop dat hij nog vele jaren overleefd!

    Samen doen jullie veel moeite om naar het Zuiden van de stad te reizen. Je hebt een doel, om ons mee te laten leven in het bestaan van deze pure mensen. Een stad van 14 mlj mensen, voor ons onvoorstelbaar!

    Wij zien hier de foto's van de kinderen, spannend toch als je foto helemaal aan de andere kant van de aardbol getoond wordt!

    Die stoere ventjes lopen op hun blote voetjes, hun leven is nu nog eenvoudig en heel spannend als jullie er zijn! Ik zou ze wel even willen knuffelen, ze zijn zo pienter met heldere hun bruine ogen!

    BeantwoordenVerwijderen