maandag 12 maart 2012

Victoria Memorial Hall

Wijlen Queen Victoria had een lucratieve bijbaan: Empress of India. Toen ze in 1901 overleed vond men dat er in de kolonie India een momumentje moest worden gebouwd ter nagedachtenis aan al haar inzet. Dus men begon in 1906 met de bouw van Victoria Memorial Hall.
Vijftien jaar en circa 175.569,01 Euro later stond er een knap pandje in een prima tuintje in hartje Kolkata.
Het monument is opgetrokken uit hetzelfde hagelwitte Makrana marmer als de Taj Mahal. Het is niet zo groots als het wereldwonder, maar het blinkt je desondanks behoorlijk tegemoet.
Naar het schijnt is het pand en het museum dat het herbergt, fenomenaal. Wilt u het bezoeken, kom dan niet zoals wij op maandag, want dan is het dicht. We lazen op het bord dat het verder alle dagen open is: van maart - oktober van 10 am tot 4:30 pm en van november - februari van 10 am tot 4:30 pm.

1 opmerking:

  1. Ja, soms heb je pech, de schoonheid van dit museum laat zich natuurlijk niet op een doodgewone wasdag bewonderen!!

    En zoals wij kunnen zien had onze schoonheid Shu Ming zich keurig stads gekleed, als een echte lady! Dit was even een uitgelezen moment om te mijmeren over de vele pittige en emotionele ervaringen van de afgelopen weken.

    De trouwe relatie tussen onze geliefde reizigers doet menigéén verwonderen! Dus babbelen, ondernemend plannen maken en weer verdergaan, zo zie ik het voor mij!

    Alles verandert langzaam maar op bepaalde plaatsen blijft het leven een beetje stilstaan,
    als dat vreedzaam is kunnen wij dat wel waarderen!

    BeantwoordenVerwijderen