zondag 4 maart 2012

Howrah brug

Met de lokale bus [lees: een houten rollercoaster zonder loopings] gingen we naar de drukste cantileverbrug van de wereld: de Howrah brug in Kolkata. Het is verboden om deze brug te fotograferen, maar uiteraard riskeerden wij voor u, de trouwe (achter)volger, de jarenlange eenzame opsluiting in een Indiase kerker.
De zestig jarige brug over de Hoogly rivier is aan haar oostzijde geflankeerd door prachtige bomen die op dit moment in bloei staan met grote donkerrode bloemen.
Dagelijks passeren zo'n 100.000 voertuigen en 150.000 voetgangers de brug. Ondertussen spelen kinderen aan de oevers met lege flessen en baadt menigeen zich in de heilige Hoogly.

1 opmerking:

  1. Voor ons is het onvoorstelbaar dat de krioelende massa mensen zich dagelijks naar het werk, markt of familie spoed!

    Waarschijnlijk zou je deze mensen niet in een leuk plattelands dorpje kunnen plaatsen dan worden zij panisch van de rust en stilte.

    Via een interessante documantaire over de Indiasche cultuur hebben wij geleerd dat er in de heilige rivieren een goede bacterie heerst die alle slechte bacteriën te niet doet! Zoiets moet het wel zijn als je bedenkt dat er al duizende jaren op dezelfde wijze rond deze rivier wordt gebaad, gespeeld en geleefd!
    Heel bijzonder dus!

    BeantwoordenVerwijderen