zondag 25 maart 2012

Kleurrijk zooitje

Onlangs werden we blij verrast met een gulle donatie van Ed's moeder Wilma ten bate van de kids van Kolkata. Of we niet iets leuks voor ze konden organiseren. Zeer opgetogen struinden we alle winkels voor kantoorartikelen in onze omgeving af en vulden we twee tassen tot de nok met kleurpotloden en -boeken. Met wat Crazy Wanderers gingen we vervolgens naar de sloppenwijk in Selimpur voor een middagje couleur locale.
Na veel passen en meten kregen de kids een zitplaats toegewezen in het inimini wijkcentrum. Het uitdelen van tekengerei werd uiteraard een complete chaos, en ondanks de zeer ruime inkopen (zo'n 60 sets) hadden we helaas toch te weinig.
We konden echter een hoop kids blij maken en van hen die naast de pot piesten werd de naam genoteerd; aanstaande dinsdag zullen we nog zo'n 40 sets naleveren.Ieder hoekje en ieder stoffig gaatje van het clubhuis werd benut voor de zeer edele kunst van het inkleuren.
Een favoriet van menigeen was het fijne kleurboek waarin de kunstenaar een afbeelding - van bijvoorbeeld een eend - op gelijke wijze moet inkleuren zoals is afgebeeld. Het lukte ze aardig.
Hier en daar eigende een kleurartiest zich enige artistieke vrijheid toe, zoals bij deze kerel, die een blauw-witte zebra uitvond. En waarom ook niet?
Na afloop liet iedereen trots de resultaten aan ons zien. We waren onder de indruk van hetgeen we onder ogen kregen: van Ferrari-rode bolide, tot pimpelpaars dubbel-gekleurde pauw.
We sluiten af met deze kleine muis. Ze was één van de fanatieksten van het kleurrijke zooitje, zat de hele middag geconcentreerd over haar kleurplaat gebogen en verliet als laatste het pand. Mede namens deze zoete en dankbare schat zeggen we: '(Wil)Ma bedankt!'

3 opmerkingen:

  1. Kijk hier word ik nu helemaal gelukkig van, deze kinderen een onvergetelijke middag bezorgen is uit het hart gegrepen!

    Ed en Shu Ming bravo, ik zie jullie in gedachten al zwetend door de straten van Kolkata lopen met een doos tekengerei! Jullie hebben kosten nog moeite gespaard om met de happy family aan de slag te gaan!

    Wat een zwik kids hebben jullie daar om je heen, ongelooflijk! Deze jonge kunstenaars dragen het uit..., samen eensgezind aan de slag? Kijk eens goed dat leidt tot geweldige resultaten!! Moeten we meer doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heal The World,

    There's a place in your heart
    And I know that it is love
    And this place could be much
    Brighter than tomorrow

    And if you really try
    You'll find there's no need to cry
    In this place you'll feel
    There's hurt or sorrow

    All together; heal the world we live in, you and me, save it for our children!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha wat een mooi verhaal.

    Trots op jullie allemaal!

    Groeten,
    Martin

    BeantwoordenVerwijderen