zondag 11 maart 2012

Pareshnath Jain tempel tuin

Tussen de bezoeken aan sloppenwijken en drukke redactionele werkzaamheden door, bezochten uw energieke wereldreizigers een aantal tempels in Kolkata.
Dit is de prachtige Parestnath Jain glass tempel. Alle zuilen en pilaren, plafonds en wanden zijn ingelegd met gekleurd glas en spiegeltjes die van over de hele wereld zijn aangevoerd.Het complex - bekend als Temple Garden - bestaat feitelijk uit vier verschillende tempels, elk met een eigen architectuur. Je ziet invloeden uit alle windstreken in de bouwstijlen.
De tempels zijn gebouwd door aanhangers van het Jainisme, een religieuze stroming die een grote invloed heeft gehad op de Indiase kunst, cultuur en architectuur.
Op de dag van ons bezoek was er een soort bedevaart aan de gang. Een grote groep traditioneel geklede mensen deed een ronde langs de vier tempels, wat ons nog een extra bezienswaardigheid opleverde.

1 opmerking:

  1. Na het zien van de lieve geïnteresseerde kinderogen een blik naar de tempels waar met geduld en inzet aan gewerkt is. Bijzonder, een betekenisvolle schoonheid met vele spiegeltjes, blik naar jezelf en visie, de spiegeling op de wereld om je heen.

    Daar kunnen wij nog wat van leren! De kaalgeschoren hoofden, dat zie je bij vele religie's, in iedergeval is het hygiënisch bij de tropische temperaturen en als het hard regent heb je geen last van slierten nat haar!

    En hier in Alphen a/d Rijn loopt Jan te trainen, zaterdag kwam hij thuis met een nieuwe kunstknie een uitvinding van de westerse wereld, je zal in India een versleten knie hebben, dan blijf je gewoon op je matje zitten!

    BeantwoordenVerwijderen