maandag 5 maart 2012

Voorbereidingen Holi

In de taxi van het vliegveld naar het centrum van Kolkata werd ons al verteld over het aankomend 'kleuren feest' dat plaats zal vinden tussen 7 en 9 maart aanstaande - het Holi feest.Het feest is een viering van het goede over het kwade en is tevens een Hindu viering van het nieuwe jaar. Iedereen besprenkelt iedereen met gekleurd water en poeder, wat de in bloei staande natuur - in dit geval de mens - symboliseert.
In aanloop naar het Holi feest is Kolkata al in de ban van fel gekleurd poeder. Terwijl de meeste winkels op zondag gesloten zijn, staan deze zeer ijverige Indiërs hun poeders aan te prijzen.
De winkelstraten zijn bezaaid met lege dozen waarin zeer belangrijke Holi-attributen zijn aangeleverd: de waterpistolen en super soakers.
Je kan momenteel hier in Kolkata alles verkrijgen wat je Holi-hartje begeert, van eenvoudige vulbare knijpfles tot semi professionele plastieken schiet-en-bespuit-apparaten.
Niet alleen de poeders zijn felgekleurd, maar ook het (zware) geschut is van een hoog Doe Maar kleurengehalte.
De duikfanaten onder ons kennen het credo van het merk Mares: 'Just add water'. Laad uw wapens en het feest kan beginnen.
Onze favoriete Holi-kleur: oranje (natuurlijk). We zien weer een business opportunity voor het EK. U kunt uw bestelling voor Patriottische Leeuwen Oranje Poeder (PLOP) plaatsen middels een e-mail naar de ShuEO van de zojuist opgestarte Powder Pushers Ltd. Inc.

1 opmerking:

  1. Very good, hou Holland hoog met een fel oranje poederactie kan ons illustere land in de picture worden gezet. Zelf ga ik helemaal voor turkoois want ik hou toch het meest van de kustsfeer, blonde duinen en veel water om mij heen!

    Het is grappig om te ervaren dat jullie elke keer weeer tegen een plaatselijk feest aanlopen, alleen dit feest wordt wereldwijd gevierd. Srooi lekker een wolkje in het rond maar adem het niet in, dat kan nooit goed zijn!
    Dit is natuurlijk een moederlijke waarschuwing, het komt recht uit het hart!

    BeantwoordenVerwijderen