maandag 12 maart 2012

Nog meer kleuren

Om het leven van de kinderen uit de sloppenwijk Gorakhabasi Basti op een zondag meer kleur te geven, mochten de kids de voorgevel van onze homestay naar eigen smaak komen versieren.
Onder leiding van Sally - een reiziger uit Australie - schetsten de kinderen hun ideeen eerst op papier. Trots toont de 15 jarige Sagar zijn tekening aan 'de juf'.
Ook deze trotse kunstenaar wilde graag met zijn creatie op de foto.
Na het schetsen, kon het echte werk beginnen. Glimlachend ontsproten de eerste tekeningen uit de potloden.
Met op elkaar geperste lippen werden de tekeningen op de muur uitgewerkt.
Vervolgens gaven de kids hun gewenste kleuren door aan het verfmeng-team. Daria, Moa, Anna en Sally - allen te gast in de homestay - kwamen handen tekort om de juiste kleuren te mengen.
Het eerste zeeblauw verscheen met veel passie op de muur.
Zo blij als Micky Mouse gingen de kinderen aan het einde van de middag weer terug naar huis. Konden er maar meer dagen zo kleurrijk zijn als afgelopen zondag voor deze kinderen.

1 opmerking:

  1. Wat een feest, samen in de gloed van warme en intense kleuren, dat doet de kinderen goed!!! Het aansturen van de volwassenen, de contacten van overzee dat geeft de kinderen moed. Zo kan je laten zien dat je met weinig middelen en liefdevolle inzet van enthousiaste mensen veel kan bereiken!

    Respect en complimenten voor jullie allen! Er zijn reden om dankbaar te zijn, het leven van deze jeugd een positieve richting krijgt!

    Wie weet welke talenten zij bezitten! Als zij de kans krijgen om het te benutten is dat formidabel!!! Het zijn zulke mooie mensen!

    Alle kleine druppeltjes hulp op deze aarde maken samen een prachtige waterval van menslievendheid, blijf doorgaan in je leven om je kracht en energie te geven voor deze projekten!

    In bewondering..., een Hollandse Moeder!

    BeantwoordenVerwijderen