maandag 19 maart 2012

Een bezoekje aan Bibash

We zijn al meerdere malen op sleeptouw genomen door Bibash. Hij is een van de medewerkers van The Crazy Wanderers Foundation en hij is verantwoordelijk voor het onderhouden van contacten met sloppenwijken in en om Kolkata. Tijdens een van onze omzwervingen nodigde hij Daria en ons bij hem thuis uit. Dat aanbod lieten we niet aan onze grote neuzen voorbijgaan.
We waren zeer vereerd met de speciaal voor ons bereide dis. Bibash's broer en schoonzus hadden zich de hele morgen uitgesloofd in de keuken.
Na het uitgebreide maal deden we met Bibash en zijn vrouw Shadabdi - een jonge lerares van de plaatselijke basisschool - een ronde door hun dorp.
Bibash toonde het huis waar hij werd geboren en opgroeide. Helaas is het vervallen en ligt het op een plek waar vooral armoede heerst.
De omgeving staat bekend om de jute, de productie van chirurgische gereedschappen - iets wat wij in deze omgeving niet hadden kunnen verzinnen - en om de guave. Op onze rondgang deden we dus ook even een rasechte guave kwekerij aan.
Ook hier geven de mensen het weinige dat ze hebben, met liefde aan hun gasten. Deze kweker gaf ons trots een heel zwikkie guave-samples mee.
Vers geplukt zijn ze het lekkerst. Zoals we genoten van de vrucht, zo ook genoten we van een dagje in het leven van Bibash.

1 opmerking:

  1. Heerlijk alles in het groen, een verademing om zo gemoedelijk in de natuur te kunnen wandelen.
    Lekker knabbelend op de vruchten.

    Wat een lieve gastvrije mensen zijn dit, het is een hele eer om zo behandelt te woren, zoveel moeite is daar voor gedaan.

    Een moeder hart wordt helemaal warm, te weten dat de mensen de ware vriendschap kennen en "onze zoon en schoondochter" met aandacht en heerlijk eten zo verwennen terwijl zij zelf niet zoveel hebben!

    We love the People van Kalkutta!

    BeantwoordenVerwijderen