vrijdag 2 maart 2012

Kolkata a.k.a. Calcutta

We zijn al weer een paar dagen in Kolkata, u wellicht beter bekend als Calcutta. Vergeef ons de radiostilte, we hadden even een moment voor onszelf nodig om de eerste indrukken van 'Incredible India' te verwerken. Het is hier vies, ongeorganiseerd, intens druk en het stof en de roetaanslag van het verkeer dringt door tot in je vezels. Oftewel: kleurrijk en een algehele viering van het leven; we vinden het geweldig.
Het verkeer is krankzinnig. Onderscheid tussen langzaam en snel verkeer bestaat niet. Iedere deelnemer, al dan niet een rickshaw sleurend, gaat zijn eigen gevecht aan voor een plekje in de chaos.
Deze gevangenis op rails is een tram. Er zijn geen haltes en de uitdaging is daarom het vinden van het juiste moment om de tram te betreden en - om een voortdurende tramrit te voorkomen - weer te verlaten.
Er is overal en altijd geluid [lees: herrie]. Deze optocht betrof een groep uitzinnige vrienden van een bruidegom in spé. Hun setje trommels was meer dan trommelvlies-scheurend hard.
Verwijzend naar de eerder genoemde karakteristieken 'kleurrijk' en 'een viering van het leven', wat vindt u van de cabrio limousine van de bruidegom?
De hele familie - incluis jongere zusjes en broertjes - mogen meerijden in de opgedofte bolide.
De bruidegom zit rechts achterin - voor de kijker links. Hij is bijna niet de spotten, maar hij zit er echt; verstopt onder een hoofddeksel. We sluiten af met ons eerste Indiase inzicht - een revelatie zo u wilt - 'Verstop u niet, omarm en trouw het leven'.

1 opmerking:

  1. Wat geweldig is dit, mensen die voor 100% leven, er voor gaan in de wereld die voor hun werkelijkeheid is!!! Als je Kolkata geboren ben weet je hoe je moet overleven!

    Voor onze geliefde reizigers is het even afzien, soms even een plekje zoeken om bij te komen en gewoon denken....., wat is dit, waar ben ik in terecht gekomen?

    Zo begrijp ik ook waarom India zo'n spiritueel land is, de rust zoek je binnen in je hart, meditatie, inspiratie, evenwicht, ik weet zeker dat julie dat de komende tijd gaan beleven. Zo kom je dichtbij het oorspronkelijke leven en voel je mee met de Aziaten en leef je voor 100%!

    Heb lief mensen, je bent geliefd, voor mij hebben jullie als wereldreizigers een dikke 10 gehaald!!!!

    BeantwoordenVerwijderen