dinsdag 13 maart 2012

Kahaani

Wat te doen op een doordeweekse maandagavond in Kolkata? Thuis voor de buis gaan sjacherijnen omdat het afgelopen weekend zo snel voorbij ging en het volgende nog zo ver weg is? Welnee, we gaan gewoon op pad - want we hebben tensotte niet eens een beeldbuis om voor te hangen. Ga je mee, filmpie pakken?
Shu en Daria wachten nerveus af of er nog kaartjes zijn voor de film van onze keuze: Kahaani starring Vidya Balan.
Deze kerels voorzien de cinemaganger voor de deur van de bioscoop van grote Indian-family-size zakken chips en knabbels.
Shu en haar zak chips tonen u de enorme uitdraaien van de matrix printer die hier dienstdoen als bioscoopkaartjes.
We keken uit naar een Bollywood knaller. Zo eentje met zang en dans en trage shots in slow motion van een stel dat elkaar in een regenbui verzoenend in de armen valt. Het bleek echter een spannende thriller te zijn. Er kwam geen danspas aan te pas.
Het leuke was dat het verhaal zich in Kolkata afspeelt, dus het was een feest der herkenning. Anyway, geniet van de trailer en zeur niet over het feit dat hij geen ondertiteling heeft; wij moesten de héle film zonder uitzitten.

1 opmerking:

  1. Thats life, je moet het meemaken en als het lang duurt dan slaat de verveling toe!
    Het leven in deze inmens grote stad geeft het gevoel van de onzichtbare man/vrouw die zich overal thuis voelt!

    Opserveren kan in deze helderheid verschaffen in het dagelijks bestaan van de Indiërs. Ook hier spoeden de vermoeide mannen zich s'avonds, na een dag hard werken, naar huis. Daar aangekomen krijgen zij nog een paar extra klusjes van hun echtgenote en dan vallen zij uiteindelijk in een verkwikkende slaap!

    Wat een verademing zal het zijn om dan eens even zo'n Bollywood film te bekijken! Weg van de sleur, spannende dingen beleven, heerlijk!

    En ondertussen vermaken jullie je heel goed met de kneuterigheid van het geheel! Maar die lekker chips vind ik wel erg aanlokkelijk!
    Smikkel, smikkel!

    BeantwoordenVerwijderen