zondag 18 maart 2012

Gorakhabasi Basti

Afgelopen vrijdag werden er nogal wat ceremonies uitgevoerd in de nabijgelegen sloppenwijk Gorkahabasi Basti. We grepen de gelegenheid aan om maar weer eens langs te gaan met de camera.
Druk gesticulerend legt Rupak in een van de onderkomens uit wie we zijn. Door de enorme aanloop van toehoorders moet hij oppassen dat hij daarbij niet iemand een blauw oog slaat.
Ondertussen werd Daria's haar naar goed Indiaas gebruik ingevlochten, en ook Shu kon niet ontkomen aan de kunsten van dit uitzonderlijke vlechttalent.
Vanwege de enorme drukte in het huisje was er een nijpend gebrek aan voldoende vlechtruimte. Mede hierdoor was het eindresultaat van de vlechtsessie een bochtige paardenstaart.
We gingen wat huizen langs en stuitten overal op een enorme hoeveelheid kids die dolblij waren dat een zooitje 'witten' hen een bezoekje brachten.
Hele gezinnen slapen in
één enkele ruimte - toegegeven, één van de afgebeelde meiden [de middelste in het paars] is een vriendinnetje van de familie, maar ook zonder haar zijn het een hoop mensen.
Onze nieuwe vriendin Sarda wilde met Shu op de foto in het huisje van haar familie. Haar jongere broer weigerde echter te ontwaken en was al helemaal niet van plan om plaats te maken voor de fotograaf en zijn modellen.

1 opmerking:

  1. De mooi glanzende lokken van Shu Ming waren voor de kapster "DE" uitdaging om een zeer speelse vlecht te fabriceren! Wat grappig zoals dat daar plaatsvindt, met al die mensen om je heen, dolle pret!

    En zo te zien heb je overal luiwammessen, zijn vechtlustige rode hemd heeft hem niet kunnen helpen om de dag moedig te beginnen, hij geeft er duidelijk de brui aan!!!!

    BeantwoordenVerwijderen