woensdag 28 maart 2012

Op herhaling

Gisteren gingen we met de kleurboeken onder de arm op herhaling naar de sloppenwijk in Selimpur. We moesten een nalevering van kleursets afhandelen, want de trieste gezichten van de kids die we afgelopen keer moesten teleurstellen hielden ons 's nachts wakker.
Aldus gingen we op pad. We namen de Nederlandse Fiona mee, die ook in de homestay verblijft. Ze was wel benieuwd naar de projectjes in de sloppenwijken en doneerde uit eigen beweging gul een stapel kleurboeken.
Kort na aankomst in de wijk vormde zich er een kring van verwachtingsvolle kids rond uw favoriete reizigers. Gretig keken ze naar de meegebrachte shopping bags.
Met dank aan Fiona en haar camera kunt u zien hoe naturel Shu zich onder de kids begeeft. Ed heeft, gezien zijn ingezakte houding, moeite om het enthousiastme van de kinderen bij te benen.
Al snel is Ed geheel uit het beeld verdwenen en is Shu het stralende middelpunt van de schare kinderen. Dat geeft Ed echter de tijd en ruimte om wat kleursets samen te stellen. Kortom: een gevalletje uitmuntend teamwerk.
Fiona verloochent haar afkomst niet. Haar mama is Engels en wanneer we op de thee zijn uitgenodigd en we het kopje heffen, gaat haar pink als vanzelf de lucht in.
Het was de vierde keer dat we werden uitgenodigd bij Nabanita en haar moeder. Aan deze spontane foto is wel te zien dat wij hier inmiddels kind aan huis zijn.

1 opmerking:

  1. Hé Ed, Shu Ming en Fiona,

    Plan, plan..., ik bedoel plan afmaken, niet het Aziatische rustig aan doen! Om je hoofd weer leeg te maken was dit keer actie nodig om het projekt tot een goed einde te brengen!

    Goede zielen, ja, zo denk ik over jullie, de voorgenomen taak waarvoor je veel moeite moet doen wordt met alle liefde uitgevoerd, profisiat!

    Fiona heeft direct iets van jullie aanpak meegekregen! Die leuke meid gaat vast nog wel iets ondernemen!

    Ik denk aan jullie laatste dagen in India, zo door de stad lopend, nog het één en ander bekijkend en belevend! Het was een hartroerende tijd waar jullie nog veel aan zullen terug denken!

    Liefde mag niet "op raken" het moet af en toe "gevoed" worden, dus stuur ik jullie veel liefde toe met de golven van de oceaan! Van je Wil-ma'tje

    BeantwoordenVerwijderen