woensdag 31 augustus 2011

Danba en omgeving

Na het adembenemende Tagong, vervolgden we onze reis richting Danba, dat slechts 118 km van Tagong is verwijderd.
Met nog zeven andere passagiers, werden we als ware sardientjes in een minibus, gedurende vier uur, via onverharde wegen over bergpassen naar onze nieuwe bestemming gehobbeld.
Danba is één van China's juwelen. De stad is gelegen op 1800 meter in een kloof die de rivier Dajin heeft uitgesleten. Vanuit onze hotelkamer hebben we een aardig uitzicht op al dit moois.
De omgeving van Danba staat vooral bekend om de wachttorens uit de Ming en Qing dynastiën. Veel van de torens zijn nog in uitzonderlijke staat, zoals deze in het historische dorp Suopo.
Voor 15 RMB per persoon mochten we van de plaatselijke 'gids' in 'zijn' wachttoren, vanaf het houten balkon een foto maken van het duizelingwekkende uitzicht.
Daar zijn we natuurlijk te Hollands voor. We schieten liever een gratis plaatje vanaf een punt naast 'zijn' toren.
We zetten onze dagtrip in de omgeving van Danba voort in de richting van het bergdorp Jiaju. Opportunistisch als we zijn, dachten we in een uurtje de zes km naar Jiaju af te leggen, niet wetende dat het (berg)dorpje hoog in de bergen ligt. Gelukkig kregen we haast voor niets een lift, anders hadden we dit vergezicht nooit kunnen aanschouwen.De huizen in het prachtige dorpje zijn gebouwd in de Tibetaanse Jiarong stijl. Ze zijn voorzien van geel, rood, wit en zwart gekleurde stroken. Op de vier hoeken van het dak staan stenen torens die de windstreken representeren.De naam van het dorp Jiaju betekent letterlijk 'honderd families', In werkelijkheid wonen er 150 families in het dorp. Wij troffen er echter geen kip, behalve deze sappige dames, de Gallus Gallus Domesticus.

1 opmerking:

  1. Wat een adembenemende spannende tocht, de nieuwschierigheid houd je op de been, je voelt geen vermoeidheid..., je wilt verder!

    s'Avonds moet je het allemaal weer even verwerken anders wordt het te onwerkelijk.
    Dan slaat de vermoeidheid toe, ach stoere maatjes, moeders vindt het wel heftig!

    Ed en Shu Ming, wij hebben respect voor de wijze waarop jullie de blog bijhouden, petje af voor onze kanjers, dat is hard werken!

    BeantwoordenVerwijderen