woensdag 31 augustus 2011

Hoogtepunten

We willen u niet het verkeerde beeld geven van onze dagelijkse bezigheden, maar we kunnen het in dit geval niet anders formuleren: we hebben een gezamenlijk hoogtepunt beleefd.Nu denkt u wellicht: 'Een gevalletje vuurwerk, toeters en bellen en de vlaggen mogen uit'. Maar het betreft hier een ander soort orgelpunt, namelijk het beklimmen van één van de plaatselijke bergen in Tagong Caoyuan.
Halverwege de berg troffen we dit bouwsel. Een uitgebouwde grot, annex wijkplaats voor monniken die in retraite gaan. In afzondering van de wereld kunnen ze zich daar vrijerlijk en ongestoord storten op de Tibetaans Boeddhistische levensbeschouwing.
Dit is de beloning voor het geploeter langs de steile wand. Een prachtig uitzicht over Tagong's graslanden, met rechts in beeld één van de vele Tibetaanse kloosters die zich lijken op te richten uit het ogenschijnlijk oneindigende open veld.
Even een knip-en-plak patserig plaatje van de omgeving, bezien vanaf de top. Wiens uitzicht vanuit het kantoorraam doet dit panorama verbleken?
En nog maar eentje. Shu, ergens te vinden op dit plaatje, als vertolkster van het cliché: je voelt je zo ontzettend klein in zo'n immens landschap.
We kijken hier neer op Tagong Caoyuan, hoogte: 3758 meter. Met deze kennis kunt u zelf ongeveer inschatten welk een hoogtepunt wij op deze top bereikten.

1 opmerking:

  1. Gelukkige mensen die zo'n prachtige reis samen mogen ervaren, jullie hebben elkaar om je emotisch te delen en zo nu en dan eens even lekker te kibbelen!

    In je eentje is het lang zo leuk niet!

    Alles valt in het niet bij het zien van dit wondelijk mooie gebied! De veelzijdigheid, majestueuze bergen, eeuwenoude sporen van de monniken en eenvoudig zwoegende mensen laten een mistieke sfeer na!

    Geweldig ik heb de foto's meteen opgeslagen in de hoop dat ik ze altijd weer ken bekijken!

    Fijn dat jullie er (ook voor ons) naar toe zijn gegaan!

    BeantwoordenVerwijderen