dinsdag 23 augustus 2011

Kung Fu Panda 3 in opleiding

Na een ochtendje in de keuken te hebben gekeken van Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding, begrijpen we dat de échte Kong Fu Panda opleiding van een behoorlijk pittig kaliber is.
Elke dag moet er stevig worden gegeten om de nodige voedingswaarde binnen te krijgen. 99% van de voeding van een reuzenpanda bestaat uit bamboe. Aangezien bamboe weinig voedingswaarde heeft, houdt een reuzenpanda zich gemiddeld twaalf uur per dag bezig met eten.
De rest van zijn etmaal moet de kandidaat besteden aan achthonderdachtentachtig (geluksgetal) keer opdrukken.
Twee uur in volledige zen mediterend balanceren op drie poten.
Drie uur non-stop sparren met mede-Kung Fu panda's in opleiding.
En uiteraard uitrusten en slapen.
Slechts weinig tijd is er voor een eventuele Kong Fu panda in spe om even te dollen of verstoppertje te spelen.
Maar een enkel keertje...kiekeboe!
Terwijl de grotere zwart-wit broeders buiten hard aan het trainen zijn, worden hier in de nursery de allerkleinste pupillen verzorgd.
Deze kleine dreumes ligt in de couveuse al de eerste Kong Fu oefeningen te doen; het bekende bottom-up-bruggetje.
En de benjamin van het stel ligt zelfs al op zijn buik 'side kicks' te maken. Waarschijnlijk is nét een paar dagen geleden de nieuwe Kong Fu Panda 3 op de wereld gezet.

1 opmerking:

  1. Wat adembenemend is deze Panda serie, het geeft happy feeling, er wordt zoveel moeite gedaan om de Panda's een goed leven te bezorgen, want zij hebben veel ruimte nodig om onbezorgd van hun bamboe maaltje te genieten!

    Fijn dat jullie deze plaatjes hebben kunnen schieten, ik sla ze natuurlijk meteen op dan kan ik er nog veel van genieten!

    Jullie keuze is bewonderdswaardig, kunst, cultuur en NATUUR, reis je wijs!

    BeantwoordenVerwijderen