zaterdag 13 augustus 2011

Shu's papa

Twee weken geleden ontvingen we zeer zorgwekkend nieuws uit Nederland. Shu's papa Jack was na een hersenbloeding opgenomen in het ziekenhuis. Na een aantal dagen nauwgezet het nieuws van de familie opgeslurpt te hebben besloot Shu voor een kort intermezzo naar huis af te reizen. Wat is het fijn om in deze tijd te leven waarin de wereld zo veel kleiner is dan voorheen. Vrijdag boekten we een vlucht en zondag zat Shu in het vliegtuig. Gelukkig bleek bij thuiskomst dat Jack langzaam aan het opknappen is. Hij heeft weliswaar nog een hele lange weg te gaan, maar elke dag lijkt het iets beter te gaan.
Als prettige bijkomst kon Shu gelijk Jack's 77e verjaardag meevieren. Op de foto zien we naast Shu haar broer Ruud en zijn vriendin Linda en mama Rebecca om het bed van pa. Dat gezicht boven Shu is niet Ed's opgeblazen grijnzende knikker, maar een ballon met een smiley. Helaas moest Ed deze familiebijeenkomst aan zich voorbij laten gaan, hij is in Shanghai blijven plakken.
Verjaardag: de dag dat oude boeven dubbel feestvieren - jawel, een cryptische doordenker. Het lijkt op deze foto alsof Jack iedereen onder schot houdt, maar in werkelijkheid werd er uit volle borst voor hem gezongen door leden van zijn geliefde Chinese muziekvereniging.
Het is fijn te zien dat er zo wordt meegeleefd met het welbevinden van Shu's papa. Dat geeft Shu ook een iets geruster gevoel wanneer ze zondag weer op het vliegtuig stapt om zich te herenigen met Ed in Beijing.
Zoals de traditie gebiedt werd er op Jack's verjaardag lekker gegeten in het Chinese restaurant Tai Wu in Rotterdam. Tot Jack's grote verdriet kon hij nog niet deelnemen aan het feestmaal, maar we streven allemaal naar een gezamenlijke en voltallige viering van zijn 78e.

1 opmerking:

  1. Hé lonely man,

    Met z'n allen zijn we blij dat het goed afgelopen is met Jack, als dappere strijder geeft hij de moed niet op, dat is bewonderends waardig! Hij heeft een voortreffelijk team om zich heen. Voor de medische kennis lieve Linda, Ruud nam even de zaken van Pa over, Rebecca heeft doortastend gehandeld en week niet van Jacks zijde..., en daar kwam onze lieve Shu Ming aangesneld! Zij zorgde dat alle in- en outs voortreffelijk verliepen, zij vrolijkte haar Pa op en regelde de administratie! Nu is zij even aan het uitpuffen en morgen zwaaien wij haar uit, dan kan zij spoedig haar geliefde Ed weer in de armen vallen.

    Goed gedaan mensen, Ed je was een steun en toeverlaat, zoals altijd rustig op je post gebleven!

    Vanuit Alphena/d Rijn wensen wij Jack een voorspoedig herstel toe, maandag mag hij naar een revalidatiecentrum om daar stevig te oefenen met de therapeuten.

    Bick kiss Ed, van je Ma

    BeantwoordenVerwijderen