vrijdag 26 augustus 2011

Dengba Hostel

Zoals we eerder meldden hadden we tot voor kort niet echt een reisplan voor de laatste maand China. Dat resulteert meestal in langere zoektochten (lees: gezeul met (rug)tassen) naar geschikte, leuke en/of schone slaapplaatsen. Wij kwamen tamelijk onvoorbereid naar Kangding. Na vluchtig de verouderde reisgids te hebben geraadpleegd hadden we slechts een drietal namen van hostels in het aantekenboek kunnen noteren. We eindigden na een lange en vertraagde busreis in Dengba Hostel. We werden uitermate hartelijk ontvangen door een lieve dame en de knusse receptie, waar de hele dag vele gezinsleden in en uit lopen, was veelbelovend, alsmede de kamerprijs: acht Euro per nacht. Het bleek een soort herberg met binnenplaatsje waar een gezin een heel stel kamers verhuurt, voornamelijk aan 'locals'. Klinkt nog steeds goed, toch? Alleen onze suite was niet op Ed's formaat bedacht. Het was leuk voor een nacht, maar na gewekt te worden door rochelende en winden latende medegasten in de aanpalende ietwat te ranzige douche-toilet hielden wij het voor gezien. Voor drie euro per nacht extra zochten wij ons heil elders.

2 opmerkingen:

  1. Zo, dit is echt reizen..., afzien mensen! k'Zou jullie wel even stevig willen knuffelen als bemoediging, later kunnen jullie er weer om lachen! Op de (voor jullie) zoekende momenten is het volhouden, goede moed houden en positief blijven denken. Wat ben je dan blij met een vriendelijke ontvangst, mensen die ruimte voor je creëren, die de ware gastvrijheid kennen.

    Gelukkig weten jullie je gesterkt door een schare familie, vrienden en belangstellenden die eengezind meeleven en de juiste spirit naar jullie zenden met de fluistering van de wind. Ik hoor de wind hier vertrekken en jullie horen hem aankomen, love is all you need! Wees bemind!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha die Eddie en Shu,
    Geweldig weer al die mooie, grappige, spannende en kleurrijke foto's. Je stond er mooi op Ed met je kleine zusje. Kun je nog eens gekke bekken trekken. Ja en dat ze niet altijd met de bedlengte rekening houden is nu wel duidelijk. Moet je inderdaad niet teveel hebben. Geweldig, dat jullie gewoon door gaan en steeds maar weer zulke mooie dingen op jullie blog zetten. Ook deze serie was weer zeer interessant en boeiend. Houden zo en tot de volgende keer.

    BeantwoordenVerwijderen