dinsdag 23 augustus 2011

Rode panda

Vanmorgen ontwaakten we in Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan. Een warme maar vooral zeer bijzondere dag lachte ons tegemoet. We brachten namelijk een bezoek aan het wereldbekende Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding.
In deze boom treffen we een rode panda aan. In tegenstelling tot de reuzenpanda - dat yin en yang beest dat als logo voor het Wereld Natuur Fonds wordt gebruikt - behoort hij niet tot de beren maar tot de familie van katberen. Deze rode vriend ligt heerlijk te ronken en lijkt meer op een luiaard-beer.
Deze rode panda loopt trots te zwaaien met zijn USP (unique selling point) terwijl die tevens het einde van de soort kan betekenen. Omwille van die bonte staart zijn er namelijk al aardig wat van deze jongens uit de boom geknald.
Eén van de engelse namen voor de rode panda is Firefox, u weet wel, die web browser, en zijn natuurlijke vijand is de Snow Leopard, bekend van Apple.

1 opmerking:

  1. Die snurkende rakker ziet er olijk uit, maar wat wil je met zo'n warme zonninge dag, ik zou ook staken als ik zo'n warme bontjas aan moest voor het publiek!

    Zijn (schutkleur) doet het goed in de herfst bossen, daar kan hij zijn kostje wel bij elkaar scharrelen.

    Bij ons groeien de eerste herfst paddestoelen in de tuin en de spinnen weven hun ingenieuze webben dwars over het pad, dat blijft s'morgens vroeg zo lekker in je haar plakken!

    BeantwoordenVerwijderen