woensdag 31 augustus 2011

Tagong Caoyuan

Wie zegt dat wij niet regelmatig vroeg de veren uit moeten zoals de gewone werkende man? Sterker nog, wij staan door onmogelijke vertrektijden van bussen, boten en vliegtuigen vaker voor 06:00 uur op dan Jan Modaal. Zo ontdeden we ons onlangs al om 04:30 uur van ons dekbedje om de bus te pakken naar Tagong Caoyuan.
Vernikkeld van de kou omdat de bus geen verwarming had en aan alle kanten tochtte, genoten wij van één van onze mooiste doorreizen. De eeuwig besneeuwde bergtoppen tussen de typisch Tibetaanse bergdorpjes waren adembenemend.
Nadat de koude mist was opgetrokken, ontluikte zich deze prachtige poort van Tagong Caoyuan in de volle ochtendzon.
Tagong Caoyuan, dat op een hoogte is gelegen van 3758 meter, is de eerste plek waar we lege straten tegen kwamen.
Aan de huizen is te zien dat dit dorp in het historische Kham gebied ligt.
In de enige straat van Tagong Caoyuan is duidelijk de mengeling van het verleden en het heden te zien; moderne auto's met in traditionele Tibetaanse klederdracht gehulde bestuurders. Dat alles tegen een achtergrond van historische huizen en een tijdloos natuurlandschap.Net als overal in Azië, moet je ook hier - notabene vóór het plaatselijk politiebureau - oppassen waar je loopt. Gelukkig naderde Ed de put van de goede kant, want een bananenschil lag gevaarlijk aan de andere kant van de put.
We zijn onder de indruk van de Tibetaanse huizen met hun kleurrijke gevels.
Nog eens plaatje van het rustige leventje van de Tibetanen in Tagong Caoyuan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten