vrijdag 19 augustus 2011

De Chinese Muur

De ultieme inspiratiebron voor veel restaurateurs van Chinese afkomst is toch wel die 6.259,6 kilometer lange verdedingingswal, want kent niet ieder van u een restaurant met de naam 'De Chinese Muur'? Je hoeft je in ieder geval niet suf te googelen voor 140.000 hits.
Dat je de muur vanuit de ruimte met het blote oog zou kunnen zien is helaas door menig astronaut als mythe bestempeld. Maar waarom zou je er trouwens van zo'n afstand naar willen kijken, als je er ook gewoon met goed gezelschap, in levende lijve overheen kunt wandelen?
Met behulp van wat ferm afgevuurde fluimen en berekeningen op basis van de Gravitatiewet van Newton werd vervolgens proefondervindelijk bevestigd dat de Chinese Muur op de door ons bezochte locatie gemiddeld 7,8 meter hoog is.
Je kan de Chinese Muur overigens niet zomaar overal bewandelen. Je moet je begeven naar één van de door de Staat aangewezen locaties. Wij bezochten de Muur bij Badaling. Het is een mooie locatie, maar het is het drukst bezochte deel van de Muur en daarmee tevens - weer of geen weer - de meest bezochte toeristische attractie van geheel China.
Dit plaatje van een regenachtige doordeweekse vakantiedag herinnert u mogelijk aan het feit dat China het drukst bevolkte land ter wereld is.
De gemiddelde Chinees deinst niet terug voor het, al dan niet opzettelijk, verstoren van een niet te versmaden panoramaplakplaatjesmoment. Hij/zij loopt gewoon door het beeld; wen er maar aan.
Maar bij poging veertien ontwaren we slechts in de verte wat voetvolk. Hoe dan ook, ondanks de toeloop van menig snesi is het toch indrukwekkend om over één van de zeven wereldwonderen te kuieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten