zondag 7 augustus 2011

De meeuwen benne hoog

Wij houden het vandaag niet droog. Of, zo u wilt: de meeuwen benne laag, het wordt slecht weer vandaag. Welk een weergezegde u ook hanteert, het zag er niet best uit voor ons in Shanghai. Wat was er hier aan de hand? Waarom lagen er op aanraden van Ome Joop zandzakken voor de deur van de bank?
Welnu, dit is het satelliet weerplaatje van de plaatselijke Piet Paulusma. Dat rondje, rechts onder in beeld, dat is typhoon Muifa. Die leek volgens de berichten recht op Shanghai af te komen.
Ondertussen horen wij tegenstrijdige berichten uit de Lage Landen. Aanhoudend geklaag over regen, overstromingen en een ouderwetse klote zomer en tegelijkertijd kreeg Ed deze week per mail deze foto van zijn grote broer en lievelings-schoonzus; genietend van een dag op het water.
Dit is Shanghai midden op de dag, dus wat klagen jullie nou? Nee hoor, we komen met de schrik vrij, de storm raast aan ons huisje voorbij.

2 opmerkingen:

  1. Hé Ed, wij hebben alle begrip voor de tropische Typhoon Muifa, zo'n razende storm kan veel schade veroorzaken. Ja, dan zie je Mart en zijn Rosie lekker in de boot, echter ietsje later, om BBQ-tijd, (Mart alles had klaargezet)brak de stortregen los over zijn super de luxe glimmende BBQ! Maar niet getreurd, wij zijn er reeds helemaal aan gewend! Gewoon onder het afdakje, terwijl de regenpijp vrolijk ruist!

    Zaterdag naar Katwijk, de reddingsbrigade was in actie. Waterskiërs gered, drenkelingen uit het water, de heli vloog af en aan. De zon scheen stralend en het was druk, druk. En ja hoor daar kwam iets donkers vanuit Zeeland naar het reeds schone dorp aan de kust.

    Wij waren iest te optimistisch, in de stomende regen naar onze bolide, maar wij moesten nog een hapje eten met Oom Krijn. Snel even de verwarming op z'n heetst in de auto, raampje open voor het vocht en een beetje duf opgedroogt kwamen wij uiteindelijk in de Strantent aan. Na een heerlijk vers zalm/kabeljouw/kreefsaus gerecht ben je het ongemak vergeten en zit je weer gezellig samen uit te buiken! Saai is het hier niet, wij hebben ook niets te klagen, 'k vind het wel spannend allemaal!

    Advies van Ma...., zoek vanavond een leuke, interessante disgenoot om een hapje mee te eten! Van een goed gesprek word je altijd wijzer en zie je de belevenissen en gewoontes van je gastland eens door een andere bril!
    Bick kiss van je Wil-Ma'tje
    p.s. wij passen wel een beetje op Shu Ming!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Ed,
    Begreep van je ma via Face-book, dat Shu naar huis is i.v.m. ziekte van haar pa. Hopelijk, dat het niet te ernstig is. Heb weer al de foto's bekeken. Ja, wel een verschil met de fietsen en hoge snelheidstrein. Zag er goed uit. Ook alle andere foto's van de natuur en bezienswaardigheden waren weer geweldig. Had al een bericht getypt, omdat hij de vorige keer uiteindelijk weer werkte, maar nu deed hij het weer niet, dus nu weer een laatste poging. Sterkte alleen en tot horens.
    Gr. Roos en Ruud.

    BeantwoordenVerwijderen