vrijdag 19 augustus 2011

De Ming Tombes

We stapten in bij Dong en gingen op weg naar Beijing's volgende bijzondere bezienswaardigheid: de Ming tombes. De derde keizer tijdens de Ming dynastie, de heer Yongle, verplaatste de hoofdstad van het keizerrijk van de stad Nanjing naar Beijing. Daar realiseerde hij het keizerlijke paleis, beter bekend als de Verboden Stad - waarover later meer - en iets verderop bouwde hij zijn eigen mausoleum. Twaalf opvolgende keizers van de Ming dynastie zijn vervolgens ook begraven in de Ming tombes.De poort bij het begin van de heilige weg naar de graftombes; Dong bereidt Shu voor op een fikse wandeling, want de sierlijke laan is maar liefst zeven kilometer lang.
De locatie is nauwkeurig gekozen op basis van Feng Shui principes. Volgens deze principes moeten boze geesten en kwade winden die vanuit het noorden afdalen, worden afgebogen. Daarom koos keizer Yongle voor zijn laatste rustplaats dit boogvormige gebied aan de voet van de Jundu bergen, ten noorden van Beijing.
De indrukwekkende laan is aan weerszijden voorzien van standbeelden van wachters in de vorm van dieren en streng kijkende hoogwaardigheisbekleders.Op de foto links Mao Zedong en consorten voor olifant, op de foto rechts Shu en Dong voor zelfde betreffende olifant.
Er zijn nog drie graftombes open voor publiek, maar we hebben er uiteindelijk geen gezien. Iets voorbij deze poort, ongeveer halverwege, concludeerden we dat de vervolmaking van de volledige wandeling te veel tijd zou vergen. Deze toeristische trekpleister was namelijk slechts bedoeld als een pitstop op weg naar dé bezienswaardigheid aller Chinese bezienswaardigheden: [tromgeroffel: aan] De Chinese Muur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten